Bedrijfsbeëindiging

Je bedrijf beëindigen is een beslissing die je niet zo maar neemt

Op een gegeven moment denkt u er misschien aan om uw onderneming stop te zetten. Daar komt heel wat bij kijken. Emotioneel, maar vooral ook financieel! Hoe groter uw onderneming, hoe complexer de juridische en administratieve afwikkeling.

Maak voordat u zich uitschrijft bij de Kamer van Koophandel een afspraak met Bureau Zelfstandigen Fryslân. Mogelijk kunnen wij u helpen met financiële ondersteuning tijdens het afbouwen van uw bedrijf.

Voor de periode dat u nodig heeft om het bedrijf af te bouwen, kunt u misschien een aanvullende uitkering voor levensonderhoud ontvangen. Zo zorgen we dat u uw bedrijf niet overhaast hoeft af te bouwen of over te dragen.

De beëindigingsuitkering is een periodieke uitkering tot het bijstandsniveau, in de vorm van een renteloze lening voor maximaal 12 maanden.
De uitkering is altijd een aanvulling op uw inkomen en dat van uw eventuele partner of andere medebewoners. Afhankelijk van de behaalde bedrijfsresultaten wordt na afloop van het boekjaar bepaald of u de uitkering wel of niet terug moet betalen, zie vaststellen inkomen.

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Maak een afspraak met een adviseur van Bureau Zelfstandigen Fryslân en bespreek in een persoonlijk gesprek uw mogelijkheden.