Parttime ondernemen

Ontvang je een Participatiewet uitkering en zie je kansen om een aantal uur per week geld te verdienen als ondernemer? Bespreek dan je plannen met een adviseur van Bureau Zelfstandigen Fryslân. Maak daarvoor hier een afspraak of bel naar 14058.

In een adviesgesprek vertellen je wat parttime ondernemen precies inhoudt. En welke kansen het biedt om zelfstandig een deel van je inkomen te verdienen en een aanvulling met een uitkering te krijgen. Wel zijn er enkele afspraken die vooraf gemaakt moeten worden om aan parttime ondernemerschap deel te kunnen nemen. Ook die afspraken nemen we met je door.

Binnen het werkgebied van Bureau Zelfstandigen Fryslân is het ook mogelijk je aan te melden voor workshops die je informatie geven over onder andere het boekhouden, marketing en belastingen.

Enkele voorwaarden voor parttime ondernemerschap zijn:

  • Je hebt een eenmanszaak zonder personeel
  • Je hoeft geen grote investeringen te doen om je bedrijf te starten
  • Je werkt maximaal 23 uur per week in je onderneming
  • Je blijft beschikbaar voor werk in loondienst
  • Je hoeft geen bedrijfspand te huren
  • Je houdt je administratie goed bij

Er kunnen enkele verschillen zijn binnen de diverse gemeenten waarvoor Bureau Zelfstandigen Fryslân werkt. Neem daarom altijd contact op met een consulent of maak een afspraak.

Administratieblad Parttime Ondernemen

Wanneer je Parttime Ondernemer bent moet je ook een administratie voeren. Met behulp van dit Excel-werkblad kun je dat doen.

Version: V1-2021

Kijk ook naar: BZF parttime ondernemen uitgelegd