ADVIES &
BEGELEIDING

ADVIES & BEGELEIDING BIJ HET STARTEN

Heeft u altijd al met het idee rondgelopen om voor uzelf te beginnen, maar weet u niet goed hoe u dit aan moet pakken? Heeft u een goed idee, waarvan u graag wilt weten of het een kans maakt? Of kunt u geen geschikte baan vinden en vraagt u zich af of het ondernemerschap misschien iets voor u is?

STARTTRAJECT

Als u een Participatiewet (bijstands-)uitkering hebt, dan kunt u in aanmerking komen voor een traject richting zelfstandig ondernemerschap, de préstart.
Deze regeling maakt het mogelijk om met behulp van een coach, uzelf voor te bereiden op het starten van een eigen bedrijf. U houdt tijdens dit traject uw bijstandsuitkering en krijgt vrijstelling van arbeidsverplichtingen.

Belangrijk in deze periode is onder meer het schrijven van uw ondernemingsplan en het eigen maken van ondernemersvaardigeheden.

TRAJECTFASES

  Intake

  Voorafgaand aan toelating tot het begeleidingstraject vindt een intake plaats. Hierin wordt een inschatting gemaakt van de slagingskansen van de aspirant ondernemer. Een hoge schuldenpositie kan een belemmering zijn.

  Oriëntatiefase

  In dit deel van het traject ligt de nadruk op de ontwikkeling van ondernemersvaardigheden, de competenties van de toekomstige ondernemer en het ontwikkelen van het bedrijfsidee.

  Planfase

  Ideeën ontwikkeld en vormgegeven in de oriëntatiefase worden geconcretiseerd en vertaald in een ondernemersplan, onderbouwd met financiële prognoses.

  Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?