Wat is videobellen?

Eigenlijk is videobellen hetzelfde als een live gesprek met een medewerker, maar dan via video. In dit gesprek kan alles besproken worden als in een live gesprek. Bestanden kunnen met elkaar gedeeld worden en het scherm kan gedeeld worden.

Wat heb ik hiervoor nodig?

Het enige dat je nodig hebt is een telefoon, laptop, desktop (met chrome, safari of firefox browser) of tablet met webcam, met een goede wifi-verbinding of 4G-dekking.

Hoe veilig is videobellen?

Praten over jouw situatie wil je alleen in een veilige omgeving doen. Dit geldt ook voor videobellen. Nadat je een afspraak hebt gemaakt met een medewerker, krijg je een link naar een beveiligde omgeving waar je één-op-één kunt spreken met een medewerker van BZF.

Hoe werkt videobellen?

Het is beschikbaar voor zowel een Apple- of Android-apparaat. Je hebt wel goede wifi-verbinding nodig. We controleren je identiteit tijdens het gesprek voordat we jouw persoonlijke gegevens bespreken - net zoals we dat persoonlijk of telefonisch zouden doen.

  • Je kiest een datum en tijd die jou het beste uitkomt.
  • Je ontvangt per e-mail een bevestiging met een beveiligde link om het gesprek te betreden. In deze e-mail vind je ook aanvullende informatie.
  • Op het tijdstip van de afspraak ga je naar deze link en test je enkele instellingen op je apparaat en kun je deze eventueel aanpassen.
  • Het videogesprek start met een van onze medewerkers.

Afspraak maken om te videobellen met BZF

Heb je vragen als (startende) ondernemer en wil je daarover in gesprek met BZF? Meld je dan aan en plan een videobel-gesprek met één van onze medewerkers!

  • Hidden

    Contact BZF videobellen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Handleiding - videobellen

Deze link brengt jou op een pagina met een handleiding over de mogelijkheden tijdens het videobellen. Hierin word uitgebreid uitgelegd wat de knoppen en opties zijn die je krijgt terwijl je deelneemt aan een gesprek met een consulent van BZF.