Van stagiair naar medewerker!

Mijn naam is Martijn Diertens, ik studeer aan het ROC Friesland College en doe de opleiding Mediavormgeving. Voor elke studie is er een periode dat je moet stage lopen, voor mij was dit in het 2de jaar. In de tijd van de coronapandemie ben ik op zoek gegaan naar een stage, dat was niet makkelijk. Bedrijven wisten niet zo goed of ze stagiaires moesten aannemen omdat ze niet wisten hoe de coronapandemie zou verlopen.

Een medestudent van mij liep stage bij Bureau Zelfstandigen Fryslân, ik heb haar toen een bericht gedaan om meer te weten te komen over het bedrijf. Zij was enthousiast over BZF, dit maakte mij ook enthousiast. Hierna heb ik contact opgezocht met Wim Scholte en hebben wij een gesprek gehad. Dit beviel van beide kanten en zijn we begonnen aan de eerste stage periode.

In het begin zijn we bezig gegaan met het opnieuw maken van de folders. Zo heb ik mij gelijk kunnen verdiepen in de huisstijl van BZF. Uiteindelijk werd mijn takenpakket verder uitgebreid, zo kreeg ik ook meer controle over diverse websites die BZF in beheer heeft en hebben we nog enkele nieuwe websites gemaakt. In deze stageperiode heb ik veel geleerd over het ontwerpen zelf, maar mij ook meer verdiept in WordPress. Ik heb deze stageperiode succesvol afgerond.

Na de zomervakantie moest ik nog een keer stage lopen, dit heb ik ook weer bij BZF gedaan.
Nu ging de verdieping weer een stuk verder en hebben we leuke opdrachten mogen doen. Zo heb ik ook een reserveringsysteem gemaakt voor de werkplekken op kantoor, die nu volop gebruikt wordt!

Ook aan deze stageperiode kwam een eind, maar dat was gelukkig nog niet het einde van mijn tijd bij BZF! Momenteel ben ik in de afrondende fase van mijn studie, maar werk ik al parttime bij BZF.
Zij hebben mij de kans gegeven om tijdens mijn studie al aan het werk te kunnen, waar ik heel blij mee ben. Sinds ik hier (officieel) werk heb ik al mooie dingen mogen doen. Zo heb ik samen met Wim de nieuwe website gemaakt en komen er nog vele andere mooie projecten aan.

Wil jij ook stage lopen bij BZF? Kijk dan op https://www.bureauzelfstandigenfryslan.nl/werken-bij-bzf/