Meld een vermoeden app

Op 26 september 2019. hebben we de startbijeenkomst van de Meld een vermoeden app gehad – hier waren meerdere personen van jullie bij aanwezig/namens jullie teams aanwezig. Door andere drukte kom ik nu pas toe aan het verzenden van de benodigde stukken om degenen die er niet bij waren nadere uitleg te geven over de app de installatie ervan en mogelijke vragen op te helderen. Zoals ik al eerder heb aangegeven, heeft de burgemeester toegezegd dat wij als gemeente Leeuwarden deze app als  pilot gebruiken voor de drie noordelijke provincies. Bij goede resultaten, zal de app ook aan de andere gemeenten worden aangeboden. Vandaar dat het belangrijk is dat we ons hiervoor inzetten en hopen wij op jullie scherpe blik om signalen van ondermijning bij ons te melden.

 In bijlage bij deze e-mail treffen jullie drie documenten aan:

  1. De presentatie van 26 september over de signalen die we als gemeente wensen te ontvangen;
  2. De handleiding om de app te installeren en gebruiken (voor zij die dit nog niet hebben gedaan); en
  3. Een document met frequent asked questions (FAQ’s).

“Bescherming van de melder”

Ik heb van enkelen van jullie te horen gekregen dat er toch enige angst zit in het melden, omdat dit onder vermelding van je naam moet gebeuren. Dit gevoel wil ik graag bij jullie wegnemen. Alleen de 5 personen die toegang hebben tot het goed beveiligde “dashboard” waar de meldingen binnenkomen (Claire de Jong, Erik Verdoorn, Alja Silvius, Anna Posthuma en ondergetekende) zien jouw naam. Dit is noodzakelijk om jou als melder van een terugkoppeling te voorzien. In het vervolgtraject (bijv. handhavingsacties) zal nooit de naam van de melder genoemd worden in geen van de stukken.

En hoe nu verder?

Komende weken zal ik bij jullie managers/teamleiders informeren of alles qua installatie gelukt is en of er nog vragen zijn die beantwoord moeten worden. Indien gewenst, kan ik ook nog langskomen (bij bijv. een teamoverleg) om tekst en uitleg te geven of de pp presentatie nogmaals te geven. Mij direct mailen/bellen met vragen mag natuurlijk ook!

Reinier Kwast

 

 

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Geplaatst in ICT.