Advies bij starten van je bedrijf

Heb je altijd al met het idee rondgelopen om voor jezelf te beginnen, maar wist je niet goed hoe je dat aan moest pakken? Heb je een goed idee, waarvan je graag wilt weten of het een kans maakt of kun je geen geschikte baan vinden en vraag jij je af of het ondernemerschap misschien iets voor je is?

Als je een Participatiewet (bijstands-)uitkering hebt, dan kun je in aanmerking komen voor een traject richting zelfstandig ondernemerschap, de préstart.
Deze regeling maakt het mogelijk om met behulp van een coach, jezelf voor te bereiden op het starten van een eigen bedrijf. Je houdt tijdens dit traject je bijstandsuitkering en krijgt vrijstelling van arbeidsverplichtingen.

Belangrijk in deze periode is onder meer het schrijven van een ondernemingsplan.

Het traject bestaat uit de volgende fases:

Intake

Voorafgaand aan toelating tot het begeleidingstraject vindt een intake plaats. Hierin wordt een inschatting gemaakt van de slagingskansen van de aspirant ondernemer. Een hoge schuldenpositie kan een belemmering zijn.

Oriëntatiefase

In dit deel van het traject ligt de nadruk op de ontwikkeling van ondernemersvaardigheden, de competenties van de toekomstige ondernemer en het ontwikkelen van het bedrijfsidee.

Planfase

Ideeën ontwikkeld en vormgegeven in de oriëntatiefase worden geconcretiseerd en vertaald in een ondernemersplan, onderbouwd met financiële prognoses.

Wil je weten of je aanmerking komt voor dit traject? Neem dan contact op met BZF via telefoonnummer 14058 of via het contactformulier.

 

Duur van het gehele traject is maximaal zes maanden.

Bekijk hieronder de nieuwe video over het pré-starttraject.

Neem contact met ons op

  • Snel aan de slag?

    Neem contact met ons op en verstuur hier je gegevens!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact opnemen? Klik hier voor het maken van een afspraak.

Download hier de folder