Schuldhulpverlening voor ondernemers

Heb je geldproblemen? Je bent niet de enige. Besef dat 1 op de 10 Nederlanders flinke geldzorgen heeft. Besef ook: er zijn altijd mensen die je willen helpen. En kunnen helpen.

Wacht niet te lang

Mensen wachten te lang voordat ze hulp zoeken. Veel te lang zelfs. Gemiddeld wacht een Nederlander met schulden 5 jaar voordat hij aan de bel trekt. Boetes, aanmaningen en incassokosten kunnen zorgen dat het bedrag in die 5 jaar 10 keer zo hoog wordt. Eeuwig zonde!

Anneke: ‘Veel mensen denken dat je minimaal 10 duizend euro rood moet staan, voor je hulp kunt krijgen. Dat is niet zo. Wees er vroeg genoeg bij. Er zijn genoeg loketten en instanties die je kunnen helpen.’

Met wie kan ik praten?

Kijk in je directe omgeving. Is er iemand met wie je over je geldproblemen kunt praten? Wie kun je vertrouwen? Vaak is er een vriend, een buur, een collega of familielid, dat je een luisterend oor kan bieden. Zo zet je de eerste stap naar een oplossing.

André: ‘Kijk in de spiegel en vraag jezelf: kan ik dit alleen oplossen? Waarschijnlijk is het antwoord: nee. Zoek in je omgeving dan iemand die je kunt vertrouwen. Práát erover. Dat is de eerste stap op weg naar een oplossing.’

BZF schuldhulp consulenten voor ondernemers in Fryslân:

Manon van Althuis
LinkedInEmail
Johan Douma
LinkedInEmail

Ga naar de gemeente

Je kunt ook bij de gemeente terecht. In Nederland is de gemeente waar je woont, verantwoordelijk voor de schuldhulp. Vind in dit overzicht met contactgegevens het (directe) telefoonnummer van jouw gemeente.

Woon je in de gemeente Leeuwarden? Lees dan onderstaande brochure zeker even en bezoek deze website.

Bron: Kom uit je schuld