Over Bureau Zelfstandigen Fryslân

Bureau Zelfstandigen Fryslân (BZF) werkt voor ondernemers in Friesland. We verzamelen kennis en geven die graag aan je door. We willen inspireren en stimuleren. Wij werken naar oplossingen.

Sociaal en betrokken in de regio

Bureau Zelfstandigen Fryslân is een regionaal samenwerkingsverband van de meeste gemeenten in Friesland en bestaat sinds 2004. Wij voeren voor (aankomende) zelfstandigen de volgende sociale regelingen uit:

  • het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz 2004)
  • de Wet Inkomstenvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen (IOAZ)
  • Corona noodpakketmaatregel Tozo (Tijdelijke ondersteuning zelfstandig ondernemers)

Deze regelingen fungeren als vangnet voor de ondernemer. De ongeveer 21 medewerkers van BZF, partner voor succesvol ondernemerschap, werken voor jou.

Heeft u een bedrijfsidee?

Wij helpen je bedrijf te starten.
Ben je ondernemer en wil je groeien, een volgende stap zetten met je bedrijf? Wij adviseren en helpen je op weg.
Elke ondernemer heeft hindernissen te nemen. Zit het even tegen? Wij bieden je de helpende hand.
Moet of wil je je bedrijf beëindigen? Ook in dit ingewikkelde proces adviseren wij.

Nuchter en zakelijk

BZF heeft geen winstoogmerk. Dat wil zeggen dat wij je onafhankelijk en objectief kunnen adviseren. Ervaren adviseurs, specialisten op hun eigen vakgebied kunnen je altijd helpen met een advies op maat.
Wij zitten in het hart van een uitgebreid netwerk. We werken samen met ervaren ondernemers, bevlogen mensen die optreden als coach of als klankbord, organisaties en kennispartners op financieel, juridisch, administratief, verkoop/marketing of fiscaal gebied.

Hoe werken wij?

Als je contact met ons opneemt plannen wij vrijwel altijd een gesprek voor je met één van onze adviseurs bij jou in de buurt.
Het eerste gesprek is een kennismaking en voorlichtingsgesprek over de mogelijkheden. In een aantal gevallen is dit gesprek voldoende en kunnen wij je helpen door je in contact te brengen met de juiste personen of organisaties.
Ook kan er in jouw situatie een traject of uitgebreid bedrijfsonderzoek volgen. Lees hier meer over bij Starters of Ondernemers.

 

Wij ondersteunen Global Goals

Meer informatie: Lopende projecten van BZF