Leo Omlo

 ‘’Het was niet te beschrijven wat voor gevoel me dat gaf’’.

Wij zijn op bezoek bij Leo Omlo in Franeker. Hij heeft een bedrijf dat bedrukkingen, kopieer, print en reclamewerk verzorgt.  Na een moeilijke tijd waar in hij  hulp zocht van Bureau Zelfstandigen Fryslân  gaat het nu weer goed en is De Kopieerwinkel weer op financiële goede spoor.

De passie voor ontwerpen en printen begon op Leo’s slaapkamer met ontwerpjes voor zichzelf, vrienden en familie. Langzamerhand breidde deze passie uit en kwam hij in contact met bedrijven. Voordat Leo het wist stond hij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dit proces groeide steeds verder uit, na enige tijdje kon Leo met De kopieerwinkel in een vrijstaand pand terecht. Deze kans greep hij met beide handen, gaf zijn baan op en werd zelfstandig ondernemer.

In eerste instantie verliep alles op rolletjes met Leo zijn winkel, samen met zijn vrouw verzorgden ze  bedrukkingen, kopieer, print, en reclamewerk  voor klanten. Helaas begon in 2000 de markt te krimpen. Digitalisering nam de overhand, terwijl Leo zijn bedrijf nog op traditioneel drukwerk was ingevoegd. Door achterblijvende omzet ontstonden er in Leo zijn bedrijf schulden. Hij maakte zich steeds meer zorgen en dacht dat De Kopieerwinkel failliet zou gaan.

Na enige tijd kwam Leo via een klant bij Bureau Zelfstandigen Fryslân terecht. Hier legde hij zijn financiële probleem uit aan één van de medewerkers waarna ze samen het traject ingingen met  Zuidweg & partners. Met een lening van Bureau Zelfstandigen Fryslân zijn de schulden van De Kopieerwinkel gesaneerd. Hierdoor was Leo in één klap van zijn schulden af. ‘Een hele opluchting, het was niet te beschrijven wat voor gevoel me dat gaf’ ei Leo tijdens het interview.

Na deze sanering heeft Leo zijn bedrijfsvoering aangepast en een keuze gemaakt voor andere machines. Met hulp van leveranciers heeft hij een nieuwe start kunnen maken. Dit pakte goed uit en Leo en zijn vrouw hebben de zaken nu weer op orde. Leo en zijn vrouw kunnen volledig leven op de inkomsten van De Kopieerwinkel.

 

Neem een kijkje op de website!

De Kopieerwinkel

Geplaatst in Nieuws BZF, Uit de media en getagd met , , .