Johan Claus

''Denken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden''

Johan Claus is eigenaar van het bedrijf ‘klus en computer dienstverlening’. Hij heeft een eenmanszaak dat gespecialiseerd is op het gebied van reparatie, onderhoud, uitbreiding en verkoop van pc’s, laptops en randapparatuur, maar hij draait zijn hand ook niet om voor het aanleggen van een netwerk met bijbehorende beveiliging. Daarnaast is hij allround klusser met alle bedenkbare huis, tuin, keuken en badkamer klusjes voor je woning of bedrijfspand. Ook biedt hij mensen in de bijstand computers aan voor een goede spotprijs. Inbreng van oud computer apparatuur is daarom erg welkom.

Johan is erg precies. Hij wil graag dat de klant tevreden is over zijn werk. ‘Ik laat de werkplek netjes achter, ik ben vooral niet duur en ik heb ruime openingstijden.’ Johan kon eerst geen baan vinden. Door parttime ondernemen workshops te volgen die Bureau Zelfstandigen Fryslân aanbood heeft hij voldoende informatie gekregen om zelf een bedrijf te starten. ‘Ik heb deze workshops als erg goed georganiseerd ervaren, waarbij ook aan alle aspecten gedacht is om te voorkomen dat je als parttime ondernemer in een gat zou kunnen vallen’ licht Johan toe.

Door corona merkt Johan dat hij minder klanten heeft. ‘Corona heeft een enorme impact gehad op mijn bedrijf, maar omdat ik een enorme doorzetter ben laat ik mij niet tegenhouden. In deze tijd kunnen we helaas onze geliefden niet zien, daarom kwam ik met het idee om mensen mooie ervaringen te laten beleven door middel van Virtual Reality, dan voelt het net alsof je dichtbij hun bent. Ook kun je deze technieken gebruiken om angsten te leren overwinnen. Ik probeer optimistisch te blijven en kijk daardoor naar wat WEL kan. Wanneer ik klanten ontvang of bezoek draag ik mondkapje. Uiteraard hou ik ook rekening met de 1,5 meter afstand’ Als 1,5 meter afstand houden niet mogelijk is bedenkt hij creatieve oplossingen. Zo heeft hij een vrouw geholpen terwijl hij buiten achter het voorraam stond. 

Ondanks corona staat Johan er positief in. Hij is erg trots op wat hij nu al bereikt heeft. ‘Ik heb een ongekend doorzettingsvermogen, daardoor merk ik dat ik terugkerende klanten heb en goede reviews krijg. Ik ben zelfs al op de radio geweest en ik heb in twee verschillende kranten met een mooi artikel gestaan. In de toekomst hoop ik benaderd te worden door een tv programma, vertelt Johan.

Johan licht toe: ‘Als je iets wilt bereiken, moet je er voor vechten. Behandel de klant als koning en denk in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden.’ Als tip geeft Johan zzp’ers dat een goed opgezette website erg belangrijk is, maar het allerbelangrijkste is om de klant persoonlijke aandacht te geven,  interesse en respect te tonen, hierdoor creëer je een gun factor. Zo zorg je ervoor dat klanten je onthouden en zullen aanbevelen.

Kortom je moet bij Johan zijn voor computer of klus gebied goed en goedkoop uw probleem te laten oplossen. Zowel voor particulieren, bedrijven en BN’ers bied hij zijn diensten aan.

 

Telefoonnummer: 06 - 16511921

www.kencdienstverlening.nl

Geplaatst in Cases.
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties