Islam en Areej Richie

‘’Samen met mijn vrouw verkocht ik binnen vier uur meer dan duizend hapjes.’’

Islam Richie verzorgt samen met zijn vrouw Areej sinds een halfjaar de catering met Syrische hapjes op bijeenkomsten, evenementen en festivals. Door zijn uitgebreide netwerk komen er steeds meer klanten voor Islam bij, een klant had zelfs drie bestellingen in één maand geplaatst.

‘’Door de loyale klanten krijgt ik een positief gevoel bij ons jonge bedrijf, dit geeft mij het vertrouwen dat ik op de goede weg ben en hard moet werken om mijn doelen te bereiken’’

Echter was dit niet Islam ‘s hoofddoel toen hij bij Bureau Zelfstandigen Fryslân aanklopte. Het eerste idee was om een webshop in Arabische ingrediënten te beginnen. In een prestarttraject had hij binnen twee maanden zijn plan uitgewerkt, maar uit zijn onderzoek bleek dat het bedrijfsidee niet haalbaar was. Islam gaf echter niet op en veranderde zijn bedrijfsidee naar een Syrisch cateringbedrijf vanuit huis. Na vijf maanden stond er een sterk plan met behulp van Bureau Zelfstandigen Fryslân. Van het prestart traject heeft Islam veel geleerd over alle regels waar ondernemers mee te maken krijgen. Het was moeilijk voor hem, vanwege de vaktaal, maar Islam stelt altijd veel vragen als hij er niet uitkomt. Dit heeft hem al zover gebracht, eigenlijk beter dan hij heeft verwacht.

“Ik probeer in elke catering opdracht te investeren als een plek voor reclame”  

Ik heb niet veel reclame gemaakt, en ik werk nog aan een website, maar ik heb een groot positief netwerk, mensen die ons vertrouwen, dit is heel belangrijk. Ik zorg ervoor dat elke opdracht vlekkeloos verloopt, hierdoor is elke opdracht een plek om reclame te maken en kennis te maken  met nieuwe mensen, wat weer nieuwe opdrachten oplevert. Daar moet ik het vooral van hebben. De volgende stap is om thuis te bezorgen. “Door hard te werken wil ik samen met mijn vrouw onze doelen bereiken.’’ Ze begonnen samen vanuit hun eigen huis in Franeker met het cateringbedrijf. Op een gegeven moment hadden ze 7 vriezers en koelkasten in huis staan, dit en voldoende opdrachten waren voor hen signalen om een pand te zoeken waar hij zijn hapjes kan klaarmaken en opslaan. Het bedrijfspand was snel gevonden en zo zijn Islam en Areej samen goed op weg om hun hoofddoel te behalen.

‘’Mijn uiteindelijke doel is om een eigen restaurant te open met twee teams, een team voor de catering en een team voor het restaurant! ’Dit wil hij doen door samen in hun bedrijf te blijven geloven en het netwerk uit te breiden tijdens bijeenkomsten en evenementen.

‘’Het is hard werken en soms zien wij onze kinderen weinig, ik geloof dat dit het offer is om ons grotere doel te bereiken.’’

 

“Cijfers en onderzoek hebben meer gelijk dan je gevoel”

 

Geplaatst in Cases en getagd met , , , , .