BZF videobellen – handleiding

Op deze pagina staat de handleiding waarin alles uitgebreid uitgelegd wordt over wat de opties en mogelijkheden zijn tijdens een videogesprek met BZF. Mocht je niet weten wat bepaalde knoppen doen of voor zijn dan krijg je daar hier antwoord op. Ook leggen we uit hoe je jouw microfoon en camera op de juiste manier instelt. Zoals op de afbeelding te zien is zijn er verschillende knoppen terwijl je in een videogesprek zit.

Media instellingen

In je eigen webcam staan in het klein een paar knoppen (zie afbeelding) deze knoppen zijn de instellingen voor je microfoon en je camera. De blauwe pijl wijst naar de twee knopjes die je kan gebruiken om je camera of microfoon uit/aan te zetten. De oranje pijl wijst naar het tandwieltje die een nieuw tabblad opent. In dit tabblad kun je jouw microfoon en camera selecteren en instellen zodat ze allebei goed werken.

In deze instellingen kun je de juiste camera en microfoon selecteren, mocht die niet goed ingesteld staan. Mocht je meerdere camera’s of microfoons aangesloten hebben, dan kun je die selecteren door op de kleine pijltjes te klikken, dit geld ook voor je geluid. Ook kun je de microfoon en het geluid testen door op ‘microfoon testen’ of ‘geluid testen’ te klikken, op dat moment kan niemand jou horen en kun je even testen of je goed verstaanbaar bent.

Deelnemers uitnodigen

Deze knop is voor het uitnodigen van andere deelnemers. Zodra je op de deelnemer toevoegen knop klikt zal je een link in beeld krijgen. Deze link kun je delen met de personen die je wilt toevoegen aan het videogesprek. De deelnemers kunnen via deze link het gesprek betreden.

Zoals vertoond op de afbeelding krijg je een link in beeld die je kunt delen met de personen die je wil toevoegen aan het videogesprek. links boven in het scherm tijdens het videogesprek is het aantal deelnemers die op dat moment het gesprek bijwonen ook getoond.

Via smartphone deelnemen

Als je op je telefoon wilt deelnemen aan het videogesprek dan klik je op deze knop. Je krijg een nummer in beeld die je moet bellen, via dit nummer word je doorverbonden aan het videogesprek met je telefoon.

Scherm delen

Door op deze knop de klikken ga je jouw scherm delen. Dit zorgt ervoor dat alle deernemers in het gesprek jouw scherm kunnen zien, dit kan ideaal zijn als je iets wilt uitleggen terwijl je iets wil laten zien. Je kunt verschillende vensters delen. Je hele scherm, een applicatie of een tabblad. Zo kun je kiezen wat je wilt laten zien, zodat je niet perongelijk dingen laat zien wat andere mensen niet hoeven of mogen zien.

Zoals te zien is op de afbeeldingen kun je kiezen tussen het delen van je volledige scherm en alleen een specifiek venster. als je jouw volledige scherm deelt dan kunnen de deelnemers alles zien wat jij op dat scherm doet, opent en laat zien. als je voor het delen van een venster kiest dan kun je een specifieke applicatie laten zien, dit betekent dat alleen het gekozen venster zichtbaar zal worden voor de andere deelnemers. ook kun je nog een Chrome tabblad delen als je die open hebt staan.

Pagina verversen

De knop in het midden is voor het verversen van de pagina. Deze kun je gebruiken als er bijvoorbeeld iets vastloopt, dan klik je op deze knop zodat de pagina zich gaat verversen.

Chat functie

Doormiddel van op de chat knop te klikken opent de chat tab. De chat kun je gebruiken om berichten in te sturen tijdens het videobellen. Zo voorkom je dat er vaak door elkaar heen gepraat word, je kunt korte mededelingen of opmerkingen in de chat sturen. Ook kan de chat handig zijn om documenten, linkjes of andere bestanden te sturen zodat iedereen hier vervolgens gebruik van kan maken. De chat kan gelezen en gebruikt worden door iedereen die deelneemt aan het gesprek.

Zodra je de chat geopend hebt komt dit tab in beeld. Je kunt door in het typvak te klikken (blauwe pijl) een tekst schrijven. Door op het paperclipje te klikken (oranje pijl) kun je een bestand toevoegen en versturen. Het groene pijltje naast het paperclipje is voor het versturen van je bericht. Klik op het kruisje rechtsboven in de chat tab om de chat te sluiten. De berichten van jou en de deelnemers zullen tevoorschijn komen waar het voorbeeld bericht van de ChatBot ook staat.

Overlay

Door op deze knop te drukken gaat de webcam van je mede deelnemer(s) in overlay modus. Dit betekend dat je andere tabbladen en applicaties kan openen terwijl de camera van de deelnemers in het klein in je scherm te zien blijft.

Overige knoppen

De knop waar de oranje pijl naar wijst zorgt ervoor dat de webcams van de andere deelnemers in volledig scherm komen te staan.

De rode knop met de telefoon rechts onder in beeld (blauwe pijl) zorgt ervoor dat je het gesprek verlaat.

Videobellen BZF

Bedankt voor het doorlezen van deze handleiding over videobellen met BZF. Wij hopen jou hiermee te hebben geholpen en jou eventuele vragen beantwoord te hebben.