Even voorstellen!

 

Hessel Kingma

Hallo mijn is Hessel Kingma, de nieuwe stagiair bij Bureau Zelfstandigen Fryslân. De komende 5 maanden zal ik mij inzetten voor de online/offline communicatie van Bureau Zelfstandigen!

Achtergrond informatie

Mijn naam is Hessel Kingma dus, een 19 jarige jongen uit het kleine Friese dorpje Ferwerd. Ik kom uit een gezin van 5, Vader, Moeder en twee oudere broers. Deze wonen al niet meer thuis, de oudste broer is al een jaar lang op wereldreis en mijn andere broer is wonende in Leeuwarden. Verder woon ik mijn hele leven al in Ferwerd, eerst op een boerderij met vee, echter ging mijn vader een carrièreswitch en werd makelaarDuitse staande draadhaar. En zo sinds 10 jaar woon ik met mijn ouders op een woonboerderij net buiten Ferwerd! Verder is mijn grootste hobby voetbal, dit doe ik zo’n vier keer per week bij V.V.Wardy. Zowel binnen als buiten ben actief! Naast voetballen ga ik graag naar festivals met vrienden of een blok om met onze hond Janko! 


School & Stage

Op dit moment ben ik bezig met het laatste jaar van de opleiding Marketing & Communicatie niveau 4 op Friesland College in Leeuwarden. In eerste instantie koos ik hiervoor omdat de opleiding veel keuze biedt in vakken en kennisgeving. In het eerste jaar leer je vooral omgaan met je klasgenoten en de basisvakken van de opleiding. Ook ga je in het eerste jaar al op stage, ik liep mijn eerste stage bij O3 Leeuwarden. Een leerbedrijf van alle mbo & hbo instanties waarbij evenementen/projecten worden opgezet en uitgevoerd door studenten. Het was een leuke stage waarbij ik veel heb geleerd op gebied van communicatie, creativiteit, plannen en samenwerking. In het tweede jaar komt er meer diepgang in de opleiding, veel grote opdrachten in kleine groepjes. zo heb ik samen met klasgenoten een eigen onderneming bedacht en gepitcht voor ondernemers. Verder zijn er ook zelfgemaakte magazines ontworpen en is er websites geanalyseerd van een echt bestaand bedrijf!

Bureau Zelfstandigen Fryslân

Vanaf ingang van 26 november ben ik begonnen met mijn 2e en tevens laatste stage op het mbo. Hierbij is mijn keuze gevallen Bureau Zelfstandigen. Hierbij ga ik de online/offline communicatie oppakken. Ik heb gekozen voor dit bureau omdat het mij een erg leerzame plek lijk met veel uitdagende opdrachten, waarbij mijn persoonlijke ontwikkeling kan uitgroeien tot een bekwaamd marketing en communicatie student. tijdens deze stageperiode zal ik mij bezig houden met het onderhoud en beheer van onlinecommunicatieapplicaties, social media beheer en ondersteunen van ontwikkelingen van offlinemiddelen. Naast deze taken zal ik ook een eindproef van school uitvoeren, om aan te tonen dat ik een bekwaamd Marketing en Communicatie medewerker ben.