Financiering van je bedrijf met Bbz2004

Het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen 2004 (oftewel Bbz 2004) biedt een kredietregeling voor iedereen die in een bijstandssituatie verkeert of dreigt te raken en vanuit die positie een bedrijf wil starten, en hiervoor (zelf) de financiering niet rond kan krijgen. Het Bbz 2004 geeft deze startende zelfstandige ondernemers een mogelijkheid om toch hun plannen gerealiseerd te krijgen.

Ook gevestigde zelfstandige ondernemers die tijdelijk niet beschikken over voldoende (financiële) middelen om in hun bestaan te voorzien en/of behoefte hebben aan bedrijfskapitaal, maar hiervoor geen financiering in het reguliere circuit kunnen krijgen, kunnen een beroep doen op deze regeling.

Voor oudere en beëindigende zelfstandig ondernemers zijn er ook financiële mogelijkheden.

De Bbz-regeling omschrijft een zelfstandige als:
De belanghebbende van 18 tot 65 jaar, die voor de voorziening in het bestaan is aangewezen op arbeid in het eigen bedrijf of zelfstandige beroep in Nederland en die voldoet aan de wettelijke vereisten voor de uitoefening daarvan. Met wettelijke vereisten wordt bedoeld dat de belanghebbende moet voldoen aan de vestigingswetgeving en aan het urencriterium (art. 3.6 van de Wet inkomstenbelasting 2001).

Wil je weten of jij in aanmerking komt voor bedrijfsfinanciering via het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz2004) neem dan contact met ons op of bekijk deze pagina met meer video-informatie over de Bbz-regeling hier.

Bekijk hieronder ook ons informatiefilmpje over de regeling Bbz2004.

 

Neem contact met ons op

  • Snel aan de slag?

    Neem contact met ons op en verstuur hier je gegevens!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.